Ine Peels

Aan de kunstacademie te Maastricht voltooide ik in 1995 mijn opleiding tot 1e graad docent , hier volgde ik de theoretische lessen aan de teken- en schilderafdeling. De praktische lessen volgde ik aan de autonome beeldhouwafdeling van dit zelfde instituut. Na de academie ben ik naar Den Bosch verhuisd om te gaan werken bij het Europees Keramisch WerkCentrum. Daar heb ik fijn gewerkt maar mijn voorkeur ging toch uit naar de combinatie van beeldend werken en lesgeven. Dit vond ik in 1996 bij de Muzerije waar ik tot 2007 diverse cursussen op het gebied van ruimtelijk vormen en model-/portret–boetseren voor volwassenen verzorgde. Tevens heb ik een aantal jaren de kindercursussen kleien gegeven. Door de verhuizing naar Vught en het vinden van een geschikte werkruimte ontstond het idee om korte workshops in mijn eigen atelier te gaan geven. Hieruit is in 2002 BLOEM & BEELD ontstaan, een samenwerkingsverband met de bloemiste Margo van Veggel-Entrop.
S inds september 2014 zijn al mijn creatieve activiteiten volledig ondergebracht bij Atelier Ine Peels, zowel mijn eigen beeldend werk als de cursussen en de individuele begeleiding.
Sinds mei 2017 ben ik als vakspecialist decor verbonden aan theaterwerkplaats Novalis in Vught. Dit is eenarbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking gericht op theater in de breedste zin.


Mijn passie

Als persoon houd ik van dynamiek. Dit komt terug in mijn schilderijen middels kleur en vormentaal maar ook in de beweging in de beelden en in de textuur van de beelden.
Er is voor mij niets prettigers, dan met muziek op de achtergrond mijn gevoelens toe te vertrouwen aan het doek of te verwerken in klei of was.

Tevens kan ik mij ook naar hartelust uitleven in de toegepaste kunst. Het spelen met kleur en vorm binnen een opdracht is altijd een leuke en afwisselende uitdaging.
Bij de toegepaste kunst-opdrachten moet je denken aan:
beschilderde Loeki's bij het Carnaval Festival in de Efteling,
kleuradvies aan scholen met een klein budget om de school op te knappen,
beschilderde reclameborden,
muurschilderingen op verwisselbare houten panelen,
en gerichte reclame-activiteiten, zoals het beschilderen van paspoppen.

Sinds 2014 maak ik de decors voor theatergroep Spring in Vught.